Spieringprijs

Spieringprijs voor de zorg

10.000 euro voor een nieuw initiatief in de zorg; de Spieringprijs 2022!

Wilt u voor uw idee voor de zorg 10.000 euro winnen om dit nieuwe initiatief te starten of te ondersteunen? Check de vier vragen om te zien  of uw zorg-idee in aanmerking komt voor de Spieringprijs;

  • Is in uw instelling en nieuw initiatief gestart of bent u van plan dit te doen?
  • Is het initiatief nieuw of heeft het vernieuwende elementen waar andere instellingen misschien hun voordeel mee kunnen doen?
  • Heeft het initiatief de hele mens op het oog met zijn lichamelijke en geestelijke behoeften en noden?
  • Is het initiatief voor bewoners/een instelling in of rond het Gelders Rivierengebied?

Meld uw initiatief dan hier aan middels het aanmeldingsformulier.

De uitreiking van de prijs zal – uiteraard met publiciteit –  in het najaar plaatsvinden. De sluitingsdatum voor de inzendingen is 1 juli 2022.

Er gebeuren de mooiste dingen in de zorg! Dat bewijst de Spieringprijs. Elke twee jaar looft de Fundatie voor Christelijke Belangen te Tiel een prijs uit voor een vernieuwend initiatief in de zorg in de wijde regio Rivierenland.

Een goed plan of een nieuwe aanpak waarmee patiënten of cliënten gebaat zijn, omdat ze meetellen als uniek persoon. De prijs bestaat uit een flink geldbedrag voor het project en een mooi beeldje.

De prijs is genoemd naar de zusters Spiering die in Tiel het ziekenhuis Bethesda stichtten, later opgegaan in ziekenhuis Rivierenland.

Wie zo’n initiatief kent en het voor de prijs wil nomineren, kan bij de voorzitter van de jury, B.F. van Verschuer nadere informatie over de Spieringprijs krijgen: bernardvanverschuer@gmail.com.

Beeld ‘Spieringen’ gemaakt door beeldhouwer Peter Petersen.